Що корисно їсти на сніданок: «здорові» рецепти

Сніданок є однією з найважливіших складових у досягненні міцного здоров’я та гарної постаті. Ще давні радили з’їсти на сніданок щось корисне та поживне, обідню порцію ділити навпіл, а від вечері взагалі відмовитися. Такі правила продиктовані тим, що вечірній прийом їжі найбільше впливає на масу тіла, а ранковий залежно від того, що ми їмо, відбивається на нашому зовнішньому вигляді та здоров’я. Жіночий журнал JustLady радить вживати корисні сніданки, щоб зберегти гарну фігуру та міцне здоров’я.
Швидкі сніданки

Відомо, що гастрономічні традиції різняться у всіх країнах світу. Але якщо говорити про сніданок, незалежно від того про яку кухню йдеться, найчастіше люди віддають перевагу так званим «швидким сніданкам». Здебільшого вони не дуже корисні, до таких сніданків можна віднести бутерброд, який найчастіше використовується всухом’ятку, особливо не корисний він, якщо зроблений із хліба, олії та жирної копченої ковбаси або шматка м’яса. У такому разі, набагато краще зробити бутерброд із сиром. Це менш жирний продукт, який добре засвоюється навіть на голодний шлунок. Також поширеним варіантом є яєчня та кава. Яєчня – це смажений продукт, який не буде добре сприйнятий шлунком та печінкою, особливо як перший сніданок, а кава взагалі досить шкідлива. Він протипоказаний людям, які мають порушення у роботі ШКТ, хоча іноді допомагає впоратися з тиском.

Найкраще відмовитися від таких шкідливих звичок. З усією відповідальністю жіночий журнал JustLady заявляє, що «швидкі сніданки» можуть бути не тільки простими в приготуванні, але ще й корисними. Ось деякі рецепти корисного сніданку:

1. Помідори, запечені з сиром. Його можна готувати як у духовці, так і в мікрохвильовій печі. Помідор розрізається на дві частини, зверху кладуться тонкі скибки сиру, у такому вигляді він запікається у печі, а потім посипається свіжою зеленню. Смачно, красиво, корисно та швидко. Страва подається зі шматочками хліба або тостами та чорним чаєм.

2. Відмінним і корисним варіантом буде запекти яблука в духовці або мікрохвильовій печі. Зверху надрізається невелика лійка, куди засипається ложечка цукру. Цією ж кришечкою яблуко накривається і таким чином запікається. В результаті отримуємо солодке, смачне яблуко. Особливо корисним такий сніданок буде людям з виразковою хворобою або гастритом. Дотримуючись дієти, можна буде не тільки покращити загальний стан організму, а й позбавиться хронічних захворювань, скинути кілька зайвих кілограмів.

3. З усього того, що корисно їсти на сніданок, не можна не виділити фрукти. Легко та швидко можна зробити фруктовий салат. Це буде абсолютно не калорійна страва, насичена різноманітними корисними вітамінами. При цьому не варто додавати в такий салат цукор, його краще замінити на ложку меду.

Вівсянка – королева сніданків

Переглядаючи матеріали на тему «Що корисно їсти на сніданок?», можна зустріти велику кількість джерел, які розповідають про користь вівсяної крупи. Воістину, вівсянку можна вважати королевою сніданків. Вона сама по собі містить масу корисних елементів, до того ж має обволікаючу властивість. Отримуючи таку їжу, шлунок починає нормально працювати і далі протягом дня навіть готовий сприймати тяжку їжу.

Найпопулярніші рецепти корисного сніданку включають такі компоненти, як вівсяна крупа і свіжі фрукти або сухофрукти. Нині у магазині продаються так звані мюслі. Виробники активно рекламують такі суміші, а також інші склади сухих сніданків, які можна залити молоком або водою і отримати корисний продукт. Але це не так, щоб суміші довго зберігалися на полицях магазинів, в них додають консерванти, різні не дуже корисні речовини. Іноді, для того щоб сухофрукти в суміші виглядали привабливо, їх забарвлюють за допомогою харчових барвників. Вівсяну крупу попередньо запарюють, висушують і за допомогою спеціальних технологій зберігають у тому вигляді, в якому вона подається у сумішах. Такий продукт здатний довго не псується, але користі в ньому зовсім не багато.