Лобіо – квасоля в томаті з овочами

Приготування:
Ставимо відварюватися квасолю до напівготовності, якщо вона у вас була не замочена заздалегідь. Краще страви з квасолі готувати, попередньо замочивши її в холодній воді на кілька годин, години 3. Тоді квасоля розвариться в кашу і швидше приготується.

Класичний рецепт лобіо — це квасоля і томат, але мені здався бідним такий рецепт і я вирішила його прикрасити сумішшю овочів, що в будинку були. Отже, подумала я — з чим мені приготувати мою квасолю? у томаті? Занадто просто. Квасоля з овочами? Цікавіше.
Квасоля з грибами? Односкладно.
Квасоля з баклажанами? А не приготувати мені все це разом – квасоля з овочами – баклажанами, грибами, та в томаті. Так і вчинила – вийшов багатий чудовий смак у мого рецепту лобіо! Чому я так вирішила? Та тому що всі посміхали задоволені, хвалили і добавки попросили. Поки я розповідала — квасоля готова. Терміново біжимо мити, чистити, різати, обсмажувати овочі. Обсмажуємо овочі на середньому вогні на олії, потім додаємо до овочів квасоля і томат, зменшуємо вогонь на найменший, накриваємо кришкою і томимо близько години.
Найкраще лобіо готувати на решітці-розсікачі, тоді все рівномірно згасає і не пригорить.

Страва буде готовою коду квасоля готова повністю, а овочі втомилися так, що перетворилися на якусь подобу соусу, це стосується в першу чергу баклажанів, цибулі, перцю, при цьому гриби, морква і сама квасоля повинні тримати форму і все має просочитися томатним злегка гоструватим смаком. Наприкінці готування, за 5 хвилин, додайте аджику та лавровий лист.