Шоколадний рулет з горіховою начинкою

Багато хто любить такі здобні ласощі, як рулетики. Але, на жаль, склад покупних рулетів залишає бажати кращого (як відомо, покращувачі борошна та консерванти не йдуть на користь організму). Тому приготуємо цей чудовий десерт своїми руками. Тим більше, що особливої ​​складності це не є.

Заздалегідь приготуйте крем для рулету. Розітріть із цукром мелені горіхи (200 г горіхів на 200 г цукру). Влийте півсклянки молока та трохи ваніліну. Розігрійте суміш, не доводячи до кипіння так, щоб цукор повністю розчинився. Зніміть з вогню і дайте охолонути. Для тесту збийте спочатку білки шести яєць із цукром. Хоч як це дивно, але збивати краще віночком, вручну. Продовжуючи заважати, додавайте по черзі: жовтки, 100 г мелених горіхів, 100 г какао, дві столові ложки борошна.

Тепер потрібно спекти корж. Для цього вилийте тісто на лист (з викладеним на ньому пекарським папером) і випікайте при температурі близько 200 градусів протягом 15-20 хвилин. На готовий і трохи остиглий корж рівномірно викладіть начинку. Поверніть рулет (за допомогою паперу, на якому знаходиться корж).

Рулет готовий! Його можна просто посипати цукровою пудрою, а можна оригінально прикрасити власноруч приготованою помадкою. Для приготування помадки зваріть сироп зі 100 г цукру та води, додати столову ложку оцту, 100 г тертого шоколаду. Встигніть полити рулет помадкою, поки вона не застигла.
Додатково можна посипати рулет мигдальними пелюстками або просто подрібненими горіхами.